مطالب علمی
شنبه 06 اردیبهشت 1399
391 1
ماه رمضان و کرونا

رمضان در یک کلام

ماه رمضان نهمین ماه از ماه‌های قمری و بهترین ماه سال است. ماه رمضان ماه روزه گرفتن مسلمانان است.

 واژه رمضان از ریشه «رمض» و به معنای شدت تابش خورشید بر سنگریزه است. می‌گویند چون به هنگام نامگذاری ماه‌های عربی، این ماه در فصل گرمای تابستان قرارداشت، ماه رمضان نامیده شد، ولی از سوی دیگر، «رمضان» از اسماء الهی است. این ماه، ماه نزول قرآن و ماه خداوند است و شب‌های قدر در آن قراردارد. فضیلت ماه رمضان بسیار زیاد و نامحدود است.

 ماه رمضان ماه خداوند، ماه نزول قرآن و از شریف‌ترین ماه‌های سال است. در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته می‌شود و عبادت در یکی از شبهای قدر بهتر از عبادت هزار ماه است.

 رسول خدا (ص) در خطبه شعبانیه خود درباره فضیلت و عظمت ماه رمضان فرموده است: «ای بندگان خدا! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما روی‌ آورده است؛ ماهی که نزد خداوند بهترین ماه‌ها است؛ روزهایش بهترین روزها، شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعاتش بهترین ساعات است.

 بر مهمانی خداوند فراخوانده شدید و از جمله اهل کرامت قرار گرفتید. در این ماه، نفس‌های شما تسبیح، خواب شما عبادت، عمل‌هایتان مقبول و دعاهایتان مستجاب است.

 پس با نیت‌های درست و دلی پاکیزه، ‌پروردگارتان را بخوانید تا شما را برای روزه داشتن و تلاوت قرآن توفیق دهد. بدبخت کسی است که از آمرزش خدا در این ماه عظیم محروم گردد. با گرسنگی و تشنگی در این ماه، به یاد گرسنگی و تشنگی قیامت باشید.»

 آن گاه پیامبر اکرم(ص) وظیفه روزه‌داران را برشمرد و از صدقه بر فقیران، احترام به سالخوردگان، ترحم به کودکان، صله ارحام، حفظ زبان و چشم و گوش از حرام، مهربانی به یتیمان و نیز عبادت و سجده‌های طولانی، نماز، توبه، صلوات، تلاوت قرآن و فضیلت اطعام در این ماه سخن گفت.

شرایط روزه گرفتن با وجود کرونا چگونه خواهد بود؟

با وجود شرایط پیش آمده و شیوع بیماری کرونا در سال جاری میتوان به این نکته اشاره کرد که نگرانی‌هایی در بین مردم بوجود آمده که آیا گرفتن روزه باعث پایین آمدن سطح مقاومت و سیستم ایمنی بدنشان مبتلا به کرونا شوند. در این باره مراجع فتاوایی را اعلام کردند که در این فرصت کوتاه به آنها اشاره می کنیم. امید داریم که همه ی افراد جامعه سلامت باشند تا در سایه محیطی امن بتوانند فریضه های شرعی خود را بجا آورند.

به گفته ایرناپلاس: عضو دفتر استفتائات رهبر معظم انقلاب با اشاره به ترس برخی افراد از اثرات روزه بر ابتلا به کرونا، توضیح داد: تنها تفاوت امسال با سالهای گذشته برای افراد سالم، این است که طبق نظر متخصصان و پزشکان با رعایت نکات بهداشتی که ستاد ملی مبارزه با کرونا نسبت به بیماری کرونا توصیه کرده اند، حفظ رعایت فاصله اجتماعی مشکلی برای روزه داری نخواهند داشت. لذا وظیفه دارند که روزه بگیرند.

همچنین این عضو اعلام کرد گرفتن روزه برای افراد بیمار یا مبتلا به کرونا  و بهبودیافتگانی که  پزشک تشخیص میدهد که روزه نباید بگیرند، واجب نیست.

نظرات

اکرم نوروزی
1399/02/0612:19
ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات
و تشکر از شرکت کاوه برای اطلاع رسانی در همه موارد

ارسال نظر

حداکثر تعداد کاراکتر متن نظر 500 می باشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین کشور و آموزه های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد.
لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.